Lone Møller skuffet over fyring

Den store taber i Socialdemokraternes ordførerrokade blev den nu tidligere sundhedsordfører Lone Møller. Hun langer ud efter ledelsens beslutning.

- Det er ikke nogen skam at gå, når man bliver smidt ud.

Med den afslutningsreplik sagde en tydeligt skuffet Lone Møller (S) farvel til posten som sundhedsordfører for Socialdemokraterne. Dermed var det også et farvel til sundhedsområdet, som hun har brændt for, siden hun blev valgt ind i Folketinget for 20 år siden. Et farvel som ikke kom helt uventet.

- Man kan jo godt læse lidt på vandrørene, når man har gået på Christiansborg i 20 år, sagde Lone Møller efter tirsdagens gruppemøde.

Dermed står Lone Møller som den eneste part i rokaden tilbage uden ordførerposter. Hun fik ellers tilbudt posten som kommunalordfører efter Pia Gjellerup, men det sagde hun nej tak til. Og den nu tidligere sundhedsordfører lagde ikke skjul på, at hun var skuffet over beslutningen.

- Det er ledelsens ansvar at sætte det hold, som, de synes, er bedst. Men for mit eget vedkommende så synes jeg, at det er en rigtig dårlig idé. Jeg er den, der er bedst til at lave sundhedspolitik i den socialdemokratiske folketingsgruppe, sagde Lone Møller.

/ritzau/