Lommetyverier er blevet langt mere udbredt

Der er særligt i hovedstaden, at antallet af lommetyverier er steget markant i de seneste år.

Der sker rekordmange lommetyverier i Danmark. Særligt København er hårdt ramt. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENT MIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lommetyverier er blevet mere udbredt i Danmark.

Nye tal Rigspolitiets anmeldelsesregister viser, at antallet af lommetyverier på landsplan er steget med 37 procent på tre år. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Tilbage i 2010 lå antallet af lommetyverier på 31.149. I 2013 var der tale om 42.687.

Specielt hos Københavns Politi er det mere end fast arbejde at bekæmpe lommetyverier. Hovedstaden trækker statistikken op og har oplevet en stigning på 50 procent i antallet af lomme- og tasketyverier fra 2010 til 2013. Alene sidste år blev der begået 30.000 lommetyverier i København.

Ifølge politikommissær hos Københavns Politi Ove Randrup er der en klar årsag til stigningen. Det skyldes, at de østeuropæiske grupper, som traditionelt står for størstedelen af lommetyverierne, er blevet meget professionelle.

»Vi ser fortsat en stigning af denne type kriminelle, som udelukkende kommer til landet for at lave lommetyverier. De rejser til og fra de europæiske storbyer og kan leve af tyverierne,« siger Ove Randrup til Jyllands-Posten.

Straffen for et lommetyveri er 30 dages fængsel, som kan stige, hvis der er tale om en gentagende eller særlig grov handling.

Ifølge politikommissæren er der tegn på, at den negative kurve kan knækkes.

»Vi har i 2013 indsat en specialgruppe, der i samarbejde med rumænske kollegaer har opnået stort kendskab til de her tyve og stresser dem,« siger Ove Randrup til avisen.

»Vi har fået foretaget flere anholdelser og skabt en større synlighed over for denne gruppe, som faktisk har været med til at skabe et lille fald i antallet af lommetyverier i København i forhold til 2013. Vi satser meget på, at det holder året ud,« uddyber han.