Lokofører lagt i koma efter ulykke

Alle tilskadekomne på nær de to lokoførere er udskrevet fra sygehuset. Den dræbtes identitet er stadig ikke bekræftet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle tilskadekomne på nær de to lokoførere har nu forladt sygehuset efter en ulykke i Soderup ved Tølløse lørdag morgen, hvor en person blev dræbt.

Politiet kan stadig ikke bekræfte, om den dræbte er identisk med føreren af lastbilen, der blev påkørt af et IC3-tog på vej fra Kalundborg til København.

Den ene lokofører, som var under uddannelse, er lagt i kunstigt koma på Holbæk Sygehus.

- Men det forlyder, at hans tilstand er stabil, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den anden lokofører, som var instruktør, er overført til sygehuset i Glostrup med et brud på rygsøjlen.

Politiet håber at identificere dødsofferet i løbet af lørdagen.

Ulykkesstedet på Bukkerupvej i landsbyen Soderup er spærret for trafik, fordi lyssignaler og bomme blev ødelagt i ulykken, hvor lastbilen brød i brand, og toget blev afsporet.

Nu arbejder Banedanmarks havarikommission og politiets efterforskere på ulykkesstedet i et forsøg på at klarlægge årsagen. Der var meget tåget i området, da ulykken skete kl. 06.57.

Det står nu ifølge Midt- og Vestsjællands Politi fast, at der var i alt 25 personer i toget: De to lokoførere, en togbetjent, en togfører og 21 passagerer.

I alt syv kom til skade i ulykken.

Midt- og Vestsjællands Politi roser borgerne for at efterkomme politiets opfordring om at holde sig væk fra ulykkesstedet.

/ritzau/