Lokalsamfund på Nørrebro er i chok efter drab på teenager

Et albansk ægtepar fra Nørrebro mistede mandag deres eneste barn. Han blev dræbt få meter fra familiens hjem.

Et albansk ægtepar fra Nørrebro mistede mandag deres eneste barn. Han blev dræbt få meter fra familiens hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Et lille lokalsamfund på det ydre Nørrebro i København er ramt af sorg.

Mandag aften blev en 16-årig dreng udsat for noget, der ligner en likvidering.

Fra kort afstand affyrede ukendte gerningsmænd mindst seks skud mod drengen. Få øjeblikke senere trak han vejret for sidste gang.

Drengen døde foran den lejlighed, som han delte med sine forældre i et socialt boligbyggeri i Ragnhildgade på grænsen til Østerbro.

Den 16-årige er født og opvokset i Danmark, men hans forældre er albanere fra Makedonien. Han var parrets eneste barn.

Tirsdag eftermiddag strømmer hundredvis af områdets beboere til stedet, hvor teenageren blev dræbt. Mange lægger blomster på det grønne område, hvor forbrydelsen skete.

De trykker hånd, holder om hinanden og græder.

»Jeg tør ikke tænke på, hvordan hans mor har det, siger en teenagedreng, inden han stiller sig tavs ved de mange blomster og kort.«

Københavns Politi ved endnu ikke, hvorfor nogen ville, at drengen skulle dø.

Ifølge efterforskningsleder Hans Erik Raben levede den 16-årige »et stille og roligt liv«.

»Han var ikke medlem af nogen bande eller kendt for nævneværdig kriminalitet som sådan,« siger Hans Erik Raben.

Mandag aften havde den 16-årige været ude sammen med to kammerater. De havde efterårsferie, og blandt andet havde de opholdt sig på Tagensbo Skole på Magistervej, hvor de havde spillet bold med nogle andre unge.

Tirsdag ved politiet ikke, om motivet til drabet skal findes i en konflikt med nogle af de unge, som de mødte på skolen. Intet tyder ifølge politiet på, at drengen er offer for den verserende bandekonflikt i København.

Sikkert er det imidlertid, at den 16-årige ved 21-tiden var på vej hjem, da en lille gruppe unge passede ham op i bebyggelsen i Ragnhildgade.

Måske var det ikke to, men snarere tre. Enkelte vidner mener sågar at have set fire atletiske drenge eller helt unge mænd.

Efter nedskydningen flygtede gruppen fra stedet til fods. I Studsgaardsgade ikke langt derfra ventede en mellemstor mørk bil tilsyneladende på dem.

Selv om politiet er på bar bund, hvad angår motiv, føler man sig overbevist om, at den 16-årige ikke er ramt ved en fejl.

»Vi vurderer ikke, at det er en tilfældig person, som er blevet passet op. Man har været forholdsvis tæt på, og området er ret oplyst,« siger Hans Erik Raben og tilføjer, at ingen foreløbigt er mistænkt i sagen.

Ud over en stribe nye afhøringer og genafhøringer af den dræbtes kammerater arbejder politiet på at klarlægge hændelsesforløbet og drengens færden på den skæbnesvangre dag, der blev hans sidste.

/ritzau/