Løsladt i terrorsagen er halvt blind og halvdøv

Alvorligt syg og kendt for sin stærke religiøsitet. Sådan beskriver naboer og familie den terrorsigtede fra Greve, der bliver løsladt.

Bomberydder undersøger et mistænkeligt objekt fundet i den terrormistænkte mands lejlighed i Hedelyparken i Greve natten til torsdag d. 30 januar 2010. De omkringboende i de to opgange blev evakeret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 26-årige anholdte fra Greve, der torsdag morgen bliver løsladt i terrorsagen, har været alvorlig kræftsyg. Han er blind på det ene øje, døv på det ene øre, og så er manden af irakisk herkomst kendt for at være stærkt religiøs.

Det oplyser naboer og familiemedlemmer til henholdsvis bt.dk. og politiken.dk inden de tre hovedsigtede i terrorsagen fremstilles i et grundlovsforhør i Glostrup torsdag formiddag.

LÆS OGSÅ:
Dansk terroranholdt bliver løsladt

Faren til den 26-årige mand fortæller til bt.dk., at han sad og spiste morgenmad med sit yngste seks-barn på seks år, da en stor politistyrke slog til onsdag formiddag.

- Jeg er overbevist om, at han ikke har gjort noget forkert, siger faren.

Alvorligt syg

Familiemedlemmer og bekendte til familien i Greve oplyser til Politiken.dk. at der skete noget, da den 26-årige blev alvorligt syg.

- Familien har altid været meget religiøs, men der skete noget, da han blev alvorligt syg, siger et medlem af familien.

Den 26-årige har gennem en halv snes år boet hjemme hos sin far og mor i Hedelyparken i Greve, og han har brugt en moske på Nørrebro i København, når han skulle bede.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Terroren vil ramme os

En kilde siger til Politiken, at manden var en ivrig bruger af en hjemmeside kaldet Paltalk, hvor det er kendt, at mange militante muslimer mødes og udveksler ideer. Om det var her, han har mødt de tre svenskere ville hverken danske eller svenske repræsenter for henholdsvis PET og SÄPO udtale sig om onsdag.

Isoleret

De seneste par år er manden blevet så religiøs, at flere i hans egen familie ikke ville kendes ved ham.

- Han begyndte at gå religiøst klædt med stumpebukser og kjortel. Samtidig var det sådan i familien, at de hverken måtte høre musik eller holde fødselsdag, fordi det var forbudt, siger en kilde med indgående kendskab til familien.

Den 26-årige er fortsat sigtet i sagen, men bliver modsat de tre andre anholdte ifølge flere medier ikke fremstillet i grundlovsforhør torsdag. I stedet skulle han blive sat på fri fod.

På fri fod

Netop den 26-årige, som i går blev anholdt i København og sigtet for terrorplaner mod JP/Politikens Hus, vil blive løsladt, skriver politiken.dk.

Politiet har dog valgt at opretholde terrorsigtelsen mod manden.

Oplysningerne kommer fra retslisten til grundlovsforhøret i Glostrup. Ifølge den er det kun er tre af de mænd, der kørte fra Sverige til Danmark, som vil blive fremstillet og begæret varetægtsfængslet.

Klokken 9 begyndte grundlovsforhøret i Glostrup. De anholdte er mistænkt og sigtet for at ville begå terror mod JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.