Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Mellem klokken 11 og 15 lørdag bliver der ekstra travlt på de danske veje, forudser Vejdirektoratet.

Der kan komme lang kø rundt om i landet i løbet af lørdag, lyder det fra Vejdirektoratet. Generelt er der ekstra travlt på vejene om lørdagen i sommerferien. (Arkivfoto) Lars Møller/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Husk planlægningen, madpakken og tålmodigheden.

Det er rådene fra Vejdirektoratet til bilister, der lørdag drager ud i trafikken i hele landet. For lørdage i sommerferien er altid ekstra travle på vejene, og denne weekend er ingen undtagelse.

»Vi har en forventning om, at der bliver meget travlt mellem klokken 11 og 15. Her er der stor risiko for kødannelser og ekstra rejsetid,« siger Ruben Bay-Madsen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

»Det er svært at sige, hvor meget ekstra rejsetid der kan komme. Men der vil være klumper af langsom kørsel, og hvis der sker et uheld eller tab af ting, begynder det at hobe sig op og give problemer,« siger han.

Lørdag er kendt som skiftedag i mange sommerhuse. Derfor kan der i sommerhusområder også komme pres på vejene.

Derudover er det særligt på strækninger som Vestmotorvejen på Sjælland, i Trekantsområdet og omkring Aarhus samt motorvejen på tværs af Fyn, at trafikken kan klumpe sig sammen.

For en uge siden var der også tryk på trafikken, og på Vestmotorvejen betød flere uheld forsinkelser på op mod en time.

Generelt er der ekstra travlt i trafikken på lørdage i skolernes sommerferie, men både i år og sidste år har det været ekstra befærdet.

En af grundene er ifølge Vejdirektoratet, at mange danskere i lyset af coronapandemien har valgt at blive i Danmark og holde ferie hjemme i stedet for at rejse til udlandet.

For at undgå kø og forlænget rejsetid opfordrer Vejdirektoratet til, at man holder sig orienteret om trafikkens udvikling. Både før man tager afsted, og når man er på farten.

»Vi anbefaler, at man tjekker sin rute inden afgang og planlægger sin rute efter den aktuelle situation. Man skal give sig god tid, og så er det en god idé med mad og drikke i bilen, hvis man nu ender i en kø,« siger Ruben Bay-Madsen.

/ritzau/