Lørdag bringer sol og 17 grader

DMI melder om sol, kun lidt vind og lune forårstemperaturer den kommende uge. Lørdag kan termometret komme helt op og måle 17 graders varme.

Foto: Nils Meilvang. Forår og sol i København 2.påskedag. På lørdag bliver det endnu varmere.
Læs mere
Fold sammen

Find solhatten frem og køb blomsterfrø til kolonihaven.

Efter sne i slutningen af marts ser det nu ud til, at vejrguderne velsigner Danmark med sol og varme den kommende uge, hvor termometeret ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kan komme helt og måle 17 graders varme.

»Den kommende uge ser overordnet rigtig pæn ud med sol og til dels høje temperaturer, som ligger mellem ti og 15 grader. Når vi kommer hen til weekenden, sniger temperaturen sig endnu højere op - lørdag kan den komme op på 17 graders varme,« siger vagtchef hos DMI Anja Budholdt.

Det er et højtryk, der i øjeblikket passerer hen over Danmark, og det betyder, at der heller ikke bliver særlig meget vind.

Men det er om at nyde varmen og solen lørdag, for ligesom alting har en ende, bliver solen i løbet af dagen skjult af skyer, når en koldfront passerer landet fra vest.

»Efter lørdag er der en vis usikkerhed, men det ser ud til, at der kommer et lavtryk fra England op over Danmark, så der kommer noget regn søndag aften og natten til mandag, men så er det som om, det klarer op med noget vestenvind igen. Så næste uge ser også overordnet pæn ud,« siger Anja Budholdt.

Søndag, mandag og tirsdag vil temperaturen ligge på omkring de ti graders varme, men så ser det ud til, at det bliver lidt varmere. Dog når temperaturen næppe op på 17 grader igen foreløbigt.