Lønhop på 4000 kroner for slagteriarbejdere i Struer

Lavtlønnede slagteriarbejdere på Jutland Meat får det ekstra lønhop i forhold til bedre betalte kolleger i branchen, som sosu'ere forgæves har krævet.

Det er lykkedes omkring 100 slagteriarbejdere på det hollandsk ejede Jutland Meat i Struer at få et ekstra lønhop, så de haler mere ind på bedre betalte medlemmer af Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet (NNF) på andre slagterier.

Lønhoppet på 4000 kroner ekstra om måneden om tre år svarer til de krav, som hjemmehjælpere og andre lavtlønnede i den offentlige sektor forgæves har strejket for tidligere på året for at kunne nærme sig lønniveauet i det private erhvervsliv. Flere steder i landet har højere lønninger i det private ført til medarbejderflugt fra plejehjem eller hjemmeplejen, hvor der i forvejen generelt er mangel på arbejdskraft.

Lønhoppet for det begrænsede antal arbejdspladser på Jutland Meat sætter næppe i sig selv til skred til større flugt fra de lokale kommunale arbejdspladser, siger NNF-afdelingsformand i Holstebro, Steen Hartmann Nielsen. Men det kan være med til af forstærke de offentligt ansattes lønkrav, siger han til Ritzau.

/ritzau/