Løkke: Vi skal være bedre til at hjælpe demente

Indsatsen for demensramte og deres pårørende varierer for meget fra kommune til kommune.

»Det må ikke være postnummeret, der afgør, om man får den nødvendige støtte,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om indsatsen for demensramte. Arkivfoto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

»Vi skal være bedre til at hjælpe både de mennesker, der er ramt af demens, og deres pårørende.«

Sådan lyder løftet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forud for demensmødet mandag på Marienborg, hvor han sammen med sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil sætte yderligere fart på bestræbelserne på at forbedre indsatsen for de stadig flere danskere, som rammes af den frygtede sygdom.

Baggrunden er bl.a., at det i dag varierer meget fra kommune til kommune, hvilke støtteordninger der er til rådighed for de demente og deres pårørende – og sådan skal det ikke være, mener Lars Løkke Rasmussen.

»I dag er der stor forskel på, hvilken hjælp de forskellige kommuner tilbyder. Det må ikke være postnummeret, der afgør, om man får den nødvendige støtte, når sygdommen rammer. Mennesker med demens skal kunne leve et værdigt og trygt liv, uanset om man bor i Ballerup eller Bredebro,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Med mandagens demensmøde følger statsministeren også i fodsporene på andre regeringsledere, ikke mindst USAs præsident Barack Obama og premierminister David Cameron, der begge har erklæret »krig« mod Alzheimers, og stillet sig i spidsen for stort anlagte nationale satsninger for at bekæmpe sygdommen.

I Danmark er der afsat 470 mio. kr. til formålet, og »jeg glæder mig til i dag at få input fra professionelle, mennesker med demens og deres pårørende til, hvordan vi bedst får de penge ud at arbejde,« siger Løkke.