Løkke tav to måneder om HIV-ofre

Selv om indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siden juni vidste, at to danskere var blevet smittet med hiv pga. blodtransfusioner, valgte han at vente to måneder med at orientere Sundhedsudvalget. Det skriver politiken.dk.

Lars Løkke Rasmussen skriver i et svar til Folketinget, at han 22. juni gennem Sundhedsstyrelsen blev underrettet om, at to patienter var blevet konstateret smittet med hiv ved blodtransfusion på Rigshospitalet.

Først 17. august kom sagen gennem pressen til offentlighedens kendskab, og tre dage senere blev Sundhedsudvalget i Folketinget orienteret.

Socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen begriber ikke, at ministeren ikke har fundet anledning til at orientere Folketinget, og hun vil nu kalde Lars Løkke Rasmussen i samråd i Folketinget.

»Jeg synes, det er chokerende«, siger Sophie Hæstorp Andersen til politiken.dk.

Hun henviser til, at der er tradition for at orientere de andre ordførere i alvorlige sager.

Efter et møde i Sundhedsudvalget besluttede Folketinget at indføre den såkaldte NAT-screening af blod.

I følge svaret fra ministeren blev de to måneder brugt til at udveksle supplerende oplysninger mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Udover at kalde ministeren i samråd vil Sophie Hæstorp Andersen bede ministeren om at offentliggøre alle papirer om sagen, så der kan arrangeres en høring om de forslag, der ligger på blodområdet.

Kilde: Politiken