Løkke: Nu har vi pengene til at komme i verdenseliten

Regeringens kvalitetsreform giver 25 milliarder kroner til at forbedre sygehusene. Det er nok til at få dansk sundhedsvæsen op i verdenseliten, siger Løkke.

Topmoderne hospitaler med effektive arbejdsgange og enestuer til alle patienter med behov for det. Det er visionen fra indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at regeringen tirsdag fremlagde sin kvalitetsreform. Den afsætter blandt andet 25 milliarder kroner til nye sygehuse.

- Det her giver regionerne en historisk chance for at tænke helt forfra og skabe sygehuse, der giver personalet bedre arbejdsgange og større arbejdsglæde, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Prisen er, at danskerne får længere til sygehusene. Pengene samles nemlig i en central pulje, hvor de skal fordeles til regioner, som effektiviserer driften ved blandt andet at samle behandlingerne på færre adresser. Oven i de 25 milliarder kroner fra staten kan regionerne hente ekstra penge ved at effektivisere og frasælge gammelt, overflødigt sygehusbyggeri.

/ritzau/