Løkke hyldede Bertel Haarder: »Du kan være stolt«

»Du tilhører den efterhånden lille gruppe politikere, der på én gang har indsigt, temperament og evne til at formulere selvstændige tanker,« sagde Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen til dagens modtager af Den Berlingske Fonds Hæderspris.

Berlingske Fonds prisuddeling i konferencesalen hos Berlingske Media i Pilestræde i København d.7.januar 2014. Venstres formand Lars Løkke Rasmussen taler. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagens hædersprismodtager, Bertel Haarder, fik ikke kun smukke ord med på vejen fra formanden for Den Berlingske Fond, Lisbeth Knudsen. Også Venstre-formand Lars Løkke Ramussen - der, som Lisbeth Knudsen nævnte, kun var 18 år, da Bertel Haarder fik sin første ministerpost - var mødt op for at hylde prismodtageren.

"Du kan være stolt. Og du er ikke den eneste, der kan være stolt. Jeg tror, enhver Venstre-mand og Venstre-kvinde deler denne stolthed. Fordi du i hele din person og virke levendegør det idégrundlag, som Venstre hviler på," sagde Lars Løkke Rasmussen, der selv har haft Bertel Haarder som en stor politisk inspirationskilde.

"Frisind og frihed og liberalisme, ikke på en teoretisk formel, men på en jord- og virkelighedsnær formel har karakteriseret hele dit politiske virke. Derfor er der ingen, i hvert fald ikke i vores rækker, der står som garanten for debat og politisk tænkning med kvalitet, som du gør. Det har vi glæde af på Venstres gruppemøder, men i særlig grad kommer det hele den danske debat til gode. Man lytter altid, når du taler og skriver, enten man er enig eller ej. Og det er måske den vigtigste pointe."

Lars Løkke roste også Bertel Haarders evne til at få store emnet ned på jorden uden at forfladige dem.

"Dermed tilhører du den efterhånden lille gruppe politikere, der på en gang har indsigt, temperament og evne til at formulere selvstændige tanker. Du favner det hele. EU-politik, uddannelsespolitik, uddannelsespolitik. Man kan sige, at du er Venstres åndspolitiske ordfører. Og så har du temperament - og det er godt, for det dækker jo over, at du går op i politik. Det betyder noget for dig. Du mener ikke noget bare for at mene noget, men fordi du mener det, du mener. Og det er, selv om det måske lyder som en banalitet, desværre ikke en given ting i moderne politik," sagde han.

"Du kan du stadig byde ind med nye og friske ideer, så man kan komme helt i tvivl om, hvem der er de unge, og hvem der er de gamle i folketingsgruppen. Trods din imponerende og frygtindgydende erfaring er du ikke bare fortsat én af Venstres løver, du er fortsat én af Venstres unge løver."