Løkke går ind for lægeordineret heroin

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen er parat til at gøre lægeordineret heroin til et permanent behandlingstilbud til hårdt belaste narkomaner.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) melder nu overraskende ud, at han går ind for lægeordineret heroin til narkomaner. Ministeren vil gøre lægeordineret heroin til en permanent behandlingsform, skriver Berlingske Tidende.

Der er tale om lidt af en kolbøtte for Venstre og sundhedsministeren, der hidtil har været imod. Kolbøtten kommer efter, at Sundhedsstyrelsen i en ny rapport anbefaler lægeordineret heroin.

- Jeg har hele tiden sagt, at min reservation ikke har været ideologisk forankret. Sundhedsstyrelsen peger i sin rapport på, at de udenlandske erfaringer viser, at der er et klart perspektiv i det her. Og det skal man naturligvis som politiker tage alvorligt, og derfor er min indstilling, at vi skal gøre det, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Han handler dog under et vist pres. Kort før valget blev udskrevet fremsatte Dansk Folkeparti et beslutningsforslag i Folketinget om forsøg med lægeordineret heroin, der har opbakning fra hele venstrefløjen.

/ritzau/