Løkke: Erling Olsen var skarp som en ugle

Erling Olsen var en unik politiker, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i sit mindeord.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark har mistet en af de helt store parlamentarikere med Erling Olsens død. Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sit mindeord om folketingets tidligere formand, som døde mandag 84 år gammel.

- Folketingets tidligere formand havde en eminent evne til at argumentere med humor og skarphed, hvilket gjorde ham til en unik politiker, siger han.

Lars Løkke Rasmussen blev valgt til Folketinget i 1994, da Erling Olsen var formand for Folketinget. Og statsministeren takker Olsen for "hans visionære tanker med folkestyret".

- Han satte et vigtigt aftryk på sin gamle arbejdsplads med sin Olsen-plan, som havde til hensigt at styrke Folketingets organisation i forhold til regeringen og hjælpe medlemmerne bedst muligt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren husker mest af alt den tidligere justitsminister og boligminister som en skarp tænker. Især tænker Lars Løkke Rasmussen på en episode, hvor Erling Olsen af DR-journalisten Bent Stuckert blev spurgt, om han var en due eller en høg.

- Han var en ugle, sagde han. Da Stuckert havde sundet sig over svaret fra Erling Olsen, konstaterede han så, at en ugle var doven og sov hele dagen, fortæller Lars Løkke og husker også Erling Olsens svar:

- Erling Olsen svarede, at en ugle nok var doven om dagen, men den kunne jo se i mørke, og det var om natten, at forbrydelserne skete. Erling Olsen havde akkurat som uglen et skarpt blik. Æret være hans minde, siger han.

/ritzau/