»Løkke burde tage imod mig«

Den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders tager nu bladet fra munden efter en hed politisk debat om hans deltagelse i en konference i Danmark. Wilders mener, at Lars Løkke Rasmussen burde byde ham og andre kritikere velkommen.

Den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders kommer til Danmark den 14. juni for at tale ved en konference om ytringsfrihed og islam. Konferencen er arrangeret af Trykkefrihedsselskabet efter en voldsom politisk debat om, hvorvidt Geert Wilders skulle deltage i en anden dansk konference om antiradikalisering til efteråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valerie Kuypers/AFP

Europa mangler lederskab. De fleste europæiske ledere er politisk korrekte kujoner, der prøver at stille islam tilfreds. Og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) burde tage imod alle, der har en anden holdning end ham selv, hvis han virkelig tager ytringsfriheden seriøst.

Det siger den omdiskuterede hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders nu i et interview via e-mail med Berlingske Tidende efter en hed politisk debat om hans deltagelse i en konference om antiradikalisering arrangeret af Folketinget. Lars Løkke Rasmussen sagde i denne uge, at Geert Wilders »ikke er det mest oplagte bud« på en deltager ved konferencen.

»Jeg kender ikke jeres nye statsminister, men hvis han tager ytringsfriheden alvorligt, skulle han byde folk velkommen til sit land, selvom de – og måske især når de – har en anden mening end ham selv. Som George Orwell engang med rette sagde: »Hvis friheden betyder noget som helst, er det retten til at fortælle folk det, de ikke ønsker at høre,« siger Geert Wilders.

Han kommer nu til Danmark i en anden sammenhæng. Den 14. juni skal han tale om ytringsfrihed og islam ved en konference i Landstingssalen på Christians­borg arrangeret af Trykkefrihedsselskabet og med praktisk hjælp fra Dansk Folkeparti. Og hans budskaber bliver tydelige.

Geert Wilders vil fremføre, at »jo stærkere islamisk ideologi står i den vestlige verden, des større omkostninger vil det have for vores højt skattede frihed«.

»For islam er en totalitær ideologi i samme grad som kommunisme og fascisme, og den sigter på ikke at tilpasse sig vores samfund, men at dominere og undertrykke det. Lad os stoppe den politisk korrekte småsnak om islam og få øjnene op for dens sande ansigt. Vi må sætte en stopper for islam og sharia. Vi må tage kampen op for at bevare vores frihed.«

Hvad er din kommentar til debatten om, hvorvidt du skal komme til Danmark?

»Jeg deltager ikke i intern dansk politik. Jeg er blevet inviteret af Trykkefrihedsselskabet og har med glæde taget imod invitationen til at tale om ytringsfrihed og islam,« siger Geert Wilders.

Geert Wilders understreger over for Berlingske Tidende, at han ikke kommer til Danmark for at provokere, og at han ikke har noget som helst imod muslimer som individer eller som gruppe.

»Jeg har bare et problem med den islamiske ideologi og svage »dhimmi«-ledere i Vesten, som bøjer af for islam i stedet for at kæmpe for vore egne vestlige værdier og forsvare vores frihed,« fortsætter han og foreslår at indføre en europæisk pendant til det første tillæg til den amerikanske forfatning, (der sikrer alle borgeres ytringsfrihed, red.).