LO: Svært at få virksomheder med på praktikvognen

Selvom det ifølge en ny rapport er muligt at oprette 33.000 flere praktikpladser til unge, bliver det langt fra let at få virksomhederne til at åbne for praktikanterne, spår LO.

Det bliver en meget stor og svær opgave at få virksomheder til at forså, at de skal oprette flere praktikpladser til studerende.

Sådan spår sekretær i LO Ejner K. Holst, selvom en ny undersøgelse, som rådgivnings- og analysefirmaet Deloitte har udarbejdet for Undervisningsministeriet, viser, at danske virksomheder kunne oprette 33.000 flere praktikpladser til de 11.000 unge, der i dag står i kø for at få en faglært uddannelse.

Selvom LO-sekretæren er positivt overrasket over, at det ikke er en umulig opgave at finde de manglende pladser, bliver det efter hans opfattelse svært at få virksomheder til at rykke og åbne dørene for praktikanter.

»Udfordringen er meget stor, og det er den hårde vej ud og banke på døren til hver enkelt virksomhed og få den til at forstå vigtigheden af praktikpladser. Men der er ingen undskyldning hos virksomhederne for ikke at gå ind i det her arbejde,« fastslår Ejner K. Holst.

Ifølge sekretæren er det afgørende, at hver enkelt virksomhed bliver gjort opmærksom på, hvilke risici den udsætter sig selv for ved ikke at få arbejdskraft i form af praktikanter.

»Virksomhederne skal vide, at det er for deres eget bedste at sørge for at have uddannet arbejdskraft til fremtiden, og at det også er en samfundsmæssig opgave.«

Derfor ser han nu frem til, at undervisningsminister Christine Antorini (S) indkalder arbejdsmarkedets parter til forhandlinger, så problemet kan blive løst,

»Nu må vi i arbejdstøjet. Hellere i dag end i morgen. Det er fuldstændig urimeligt, at vi lader tusinder af unge stå uden praktikplads, når der er så mange muligheder,« fastslår Ejner K. Holst.