LO: Skattelettelser er uretfærdige og forringer velfærden

LO har ikke noget pænt at sige om regeringens udspil tirsdag. Det er uretfærdigt, ufinansieret og forringer velfærden, lyder det fra formand Hans Jensen.

Regeringens skatteplan er både uretfærdig og ufinansieret. Sådan lyder dommen fra LO.

Med regeringens forslag får en social- og sundhedsassistent cirka 125 kroner i skattelettelse om måneden, mens direktøren får omkring 600 kroner. Samtidig bliver der færre penge til at ansætte ekstra folk i ældreplejen eller gennemføre forbedringer i folkeskolen, fastslår LO-formand Hans Jensen.

- Regeringens skattelettelser er uretfærdige. Det er ikke rimeligt, at direktøren skal have en skattelettelse, der er fem gange højere end social- og sundhedsassistentens. Det er ikke flere direktører, vi har brug for, men derimod flere ansatte blandt andet i ældreplejen, siger Hans Jensen.

Og når regeringen vælger at give de højest lønnede klækkelige skattelettelser, så bliver der, uanset hvordan man vender og drejer det, færre penge til offentlig velfærd. Dermed får social- og sundhedsassistenterne færre nye kolleger, og der bliver færre penge til bedre undervisning i folkeskolen eller flere ansatte i daginstitutionerne, understreger han.

/ritzau/