Line Barfod: Warming bærer ansvar

Enhedslistens socialordfører, Line Barfod, mener, at Mikkel Warming bærer ansvaret for den dårlige sagsbehandling om bostedet Tokanten. Dermed varmer hun godt og grundigt op til aftenens møde på Københavns Rådhus, hvor Mikkel Warming skal stå skoleret for socialudvalget.

Foto: Lars Helsinghof / Scanpix

Enhedslistens socialordfører, Line Barfod tager nu for første gang bladet fra munden og kritiserer sin partifælle, socialborgmester i København, Mikkel Warming, for hans håndtering af sagen om det omdiskuterede bosted, Tokanten.

- Han har det politiske ansvar for, at sagen ikke er håndteret godt nok, siger Line Barfod, som også er formand for Enhedslistens folketingsgruppe.

Hun mener, det er kritisabelt, at der gik 8 måneder fra Warming første gang blev orienteret i sagen om manglende indberetninger af de overgreb, der skete på beboerne på bostedet, og til socialudvalget i Københavns Kommune og de pårørende blev orienteret. De fejl bærer Warming ansvaret for.

- Politisk har han ansvaret. Det er uanset, om man taler om en minister, om borgmesteren i Haderslev eller om regionsformanden. Hvis der sker sådan nogle fejl, så ligger det politiske ansvar hos den øverste ansvarlige politiker, siger Line Barfod.

Mikkel Warming skal forklare sig på et ekstraordinært møde på Rådhuset i dag, og den sag vil Barfod følge nøje, før hun beslutter sig for, om hun vil foretage sig yderligere i sagen.

- Jeg har ikke set hans redegørelse, og jeg afventer, hvad der står i den, og hvad socialudvalget beslutter. Vi bestemmer de overordnede linjer i forhold til regler og ressourcer her på Christiansborg, men præcis hvor tærsklen ligger i enkeltsager bestemmer den enkelte region eller kommune selv.

Synes du, at der skal foretages en tilbundsgående undersøgelse af sagen?

- Det er altid fornuftigt at få undersøgt, hvor tingene er gået galt, så vi forhindrer, at det samme sker igen. Men jeg ved ikke, hvor omfattende den redegørelse, som socialudvalget får i dag, er. Det er socialudvalget, som skal afgøre, om det de får, er nok.