Limfjordsbroen klar til tog om et halvt år

Nu kan arbejdet med at reparere den påsejlede Limfjordsbro i Aalborg begynde. Tog ventes at kunne krydse i november.

Den ødelagte broklap på jernbanebroen i Aalborg fjernes. Banedanmark forventer at togtrafik igen kan passere broen i november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Limfjordsbroen pådrog sig alvorlige skader, da et finsk containerskib i marts påsejlede broen, som har forbundet Aalborg og Nørresundby siden 1938.

Men nu har Banedanmark fundet sin entreprenør, og reparationsarbejdet kan gå i gang.

- Vi forventer, at togtrafikken over Limfjorden kan genoptages i begyndelsen af november. Det er en meget omfattende opgave at gøre broen klar til trafikken efter de massive skader, og vi har valgt den hurtigste løsning. De andre muligheder, vi har set på, ville have taget et par måneder længere at udføre, siger sektionschef i Banedanmark, Helle Bøhl-Møller.

Banedanmark har indgået aftale med MT Højgaard A/S om at bygge og montere en ny broklap på Jernbanebroen over Limfjorden.

Påsejlingen den 28. marts forrykkede broklappen og togskinnerne med op til en meter. Skaderne medførte, at broen øjeblikkeligt blev lukket for både togtrafik og al sejlads.

I april blev den ødelagte 400 ton tunge broklap fjernet, så der igen var fri sejlads igennem Limfjorden.

- Nu går vi sammen med MT Højgaard i gang med arbejdet. Og undervejs vil alle lede efter alle muligheder for at få broklappen bygget, monteret og godkendt til trafik hurtigst muligt, siger Helle Bøhl-Møller.