Lillebroder: Terrorlejlighed tilhørte ven

Lejligheden i Herlev, som tre terrormistænkte opholdt sig i, tilhørte angiveligt en ven til 26-årig iraker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 26-årige terroranholdte iraker fra Greve kendte to af de tre anholdte fra Mørkhøjvej i Herlev, som er sigtet for at ville gennemføre et terrorangreb mod Jyllands-Posten i København. Det har han fortalt til sin lillebror Farooq Mohammad Salman.

- Han lærte dem at kende gennem nogen, som han kender i Sverige, siger den 24-årige lillebroder.

- Min bror var taget til at Stockholm for at fri til en pige. Her mødte han dem, og han hjalp dem efterfølgende med at finde en lejlighed i Danmark. Men han havde ikke mistanke om, at de ville begå terror, og det mener han stadig ikke, at de ville, siger Farooq Mohammad Salman.

Den 26-iraker har ifølge sin lillebroder ikke haft nogen kontakt med de to.

- Han har ikke snakket med dem på nettet. Han har ikke haft kontakt med dem via sms eller over telefonen. Det er derfor min broder har sagt til PET, at han gerne vil se ét enkelt bevis på, at han vil begå terror her i Danmark, siger Farooq Mohammad Salman.

Lejligheden, som de tre har opholdt sig i på Mørkhøjvej, tilhører ikke den 26-årige terrorsigtede iraker, fortæller lillebroderen.

- Jeg tror, at lejligheden er ejet af en, som min bror kender. En, som ikke er i landet lige nu, siger Farooq Mohammad Salman, der desuden fortæller, at de tre terrormistænkte ikke var de personer, som den 26-årige havde ventet.

- Han havde regnet med, at der kun kom to, men så kom der tre. Ifølge arabisk tradition er det ikke pænt, hvis man ikke tillader de personer, som ens venner medbringer, at opholde sig i ens lejlighed, siger lillebroderen.

Farooq Mohammad Salman nægter desuden, at hans storebror har modtaget penge for at give interview.

/ritzau/