Lille prins Sovehjerte

Sov, min prins: Man kan skam godt sove fra sit første pressemøde, selv om man er en rigtig prins. Det beviste det nyeste medlem af kongefamilien overbevisende i går.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Inden man får barn nummer to, tror man ikke, det er muligt at elske det lige så højt, som man elsker nummer et. Men det er det!« erklærede en stolt, lykkelig og som altid bedårende yndig prinsesse Alexandra, da hun i går middags forlod Rigshospitalet i København med sin og prins Joachims nyfødte søn i sine arme.

Ligesom da prinseparret for snart tre år siden tog hjem med den da nyfødte prins Nikolai, gav de sig god tid til at tale med det store opbud af danske og udenlandske journalister og gav smilende og venligt de mange fotografer næsten alle de vinkler, de bad om.

Kun da en fotograf bad Prinsessen bytte barn med prins Joachim, der på det tidspunkt havde prins Nikolai på armen, måtte prinsesse Alexandra sige fra.

»Han er blevet alt for tung for mig,« sagde hun med et kærligt smil til prins Nikolai, der fik sin broderpart af opmærksomheden.

Prinsesse Alexandra ville heller ikke ud med, hvad den lille prins, der indtil videre er nummer fire i arvefølgen til den danske trone, skal hedde.

»Men navnet er på plads. Der er bare et par detaljer, vi skal have drøftet,« betroede hun pressen.

Til gengæld fremviste Prinsessen beredvilligt den ring, hun fik som barselsgave af prins Joachim, efter at de sammen, assisteret af profesor, overlæge, dr. med Johannes E. Bock og jordemødrene Birgitte Hillerup og Pernille Laaghoff-Roos, bragte deres anden søn til verden i mandags.

»De to sten, en safir og en diamant, symboliserer vore to børn,« fortalte hun.

Rigshospitalets forhal var pyntet med hundredevis af røde og hvide balloner fra blodbanken, svævende under loftet, og de patienter og ansatte, der havde mulighed for at overvære begivenheden, var udstyret med dannebrogsflag.

Mens den fire dage gamle lillebror sov trygt gennem sit livs første pressemøde, var prins Nikolai efter den første betuttelse over de mange blitzlys helt i sit es: Han fik far til at trække nogle balloner ned fra loftet til sig, og så susede han rundt på marmorgulvet - og rundt om hofchef Per Thornit - med ballonerne efter sig. Bagefter viftede han det bedste, han kunne, med et papirflag.

»Nikolai er pavestolt over at være blevet storebror. Han synes, det er sejt,« fortalte de glade forældre.

Til det obligatoriske spørgsmål om, hvem den nyfødte ligner mest, svarede prinsesse Alexandra:

»Sin storebror. Lige i starten syntes vi ikke, de lignede hinanden, men nu genkender vi flere af Nikolais træk i den lille, der sover og spiser godt. Han har også taget fint på, men jeg havde ærlig talt så meget at se til i morges, at jeg ikke helt nøjagtigt ved, hvor meget han vejer i dag,« indrømmede hun.

Prins Joachim fortalte, at han har haft masser at se til med storebror, mens Prinsessen har været på Rigshospitalet med den nyfødte.

»Nikolai skulle jo ikke føle sig udenfor,« fortale den pædagogiske far, mens Nikolai efter en halv times spidsrod med pressen begyndte at længes efter at komme hjem til Amalienborg, hvor familien bliver et par dage, inden kursen sættes mod Schackenborg.

»Mammy - kom så,« sagde han utålmodigt, efter at Prinsessen og den lille prins havde været henne og hilse på de patienter, der havde fået den bedste position ved udgangen.

Udenfor ventede et par hundrede andre på at få et glimt af prinsefamilien og råbe »hurra« og »tillykke med den lille ny.« Også de fik belønning for deres tålmodighed med smil, vink og »tak, allesammen«, inden prins Joachim selv kørte kone og børn hjem, mens en chauffør fulgte efter i en anden kongelig bil med de tre barnepiger, blomster og masser af bamser, bl.a. en sød lyseblå fra jordemødrene og en Bamse med Kylling fra TV-Avisen.

Blandt buketterne var der også en fra Inger Hansen fra Korsør og hendes datter og barnebarn, Dorthe Larsen og Kenneth Ali fra Nørrebro.

De var helt fremme i 1. parket inde i Rigshospitalets forhal.

»Det var vi også, da Nikolai blev født. Det er sjovt, at man som helt almindelige mennesker kan komme så tæt på de kongelige. Det er vist ikke muligt i mange andre lande,« sagde Dorthe Larsen.