Lille almindelig fejl behøver alligevel ikke udløse parkeringsbøde

En ny afgørelse i retten slår fast, at man ikke altid skal betale for at indtaste nummerpladen forkert.

Arkivfoto. En ny afgørelse i retten slår fast, at man ikke altid skal betale for at indtaste nummerpladen forkert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et 0 i stedet for et O. Tallet nul har er en af de ting, der kan forvirre, når bilens nummerplade skal indtastes ved parkering.

Nu baner en afgørelse ved retten i Glostrup vejen for, at fummelfingrede bilister kan slippe for at skulle betale en bøde.

Det skriver interesseorganisationen FDM i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om en bilist, der netop havde tastet 0K med et nul i stedet for at bruge bogstavet O.

I retten i Glostrup blev det slået fast, at den uheldige bilist ikke skal betale p-afgift til Københavns Kommune. I samme omgang fik kommunen afslag på at prøve sagen for landsretten.

Og afgørelsen kan få betydning for andre bilister, der laver lignende fejl. Det vurderer Lennart Fogh, der er afdelingschef i FDM's juridiske rådgivning.

»Vi håber, at kommunerne vil få en lidt mere nuanceret vurdering af det, der tastes ind for at undgå de bagatelfejl, hvor ingen kan være i tvivl om, hvad meningen har været,« siger han.

Lennart Fogh understreger, at det er bilistens eget ansvar at få tastet den rigtige nummerplade ind.

Alligevel mener han, at kommunerne godt kunne gøre mere for at hjælpe folk ved parkeringsautomaten.

»Vi ved, at der er masser af teknologier i dag, der kan være med til at forhindre fejl og give eksempelvis fejladvarsler,« siger han.

»Det kunne jo være rigtig dejligt for bilisten, at man undgår at taste forkert, når man netop har til hensigt at gøre det rigtigt og i øvrigt også betaler det, som det koster at parkere.«

/ritzau/