»Lidt af et sats« at lade prinsesse Isabella begynde på Herlufsholm, mener kongehusekspert

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil lade deres ældste datter begynde på kostskolen til august. Så nu kan de kun læne sig tilbage og håbe på, at der ikke dukker nye historier op i mellemtiden. For gør der det, giver det »alvorlige problemer«, siger kongehusekspert.

Prinsesse Isabella skal begynde på Herlufsholm til august. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fordømmelserne er haglet ned over kostskolen, siden en række vidnesbyrd om en forrået kultur rullede over skærmen i TV 2s dokumentar »Herlufsholms hemmeligheder«.

Men historierne har ikke fået Kronprinsparret til at genoverveje beslutningen om, at deres ældste datter, prinsesse Isabella, skal begynde på skolen til august.

Det bekræfter kongehuset over for Ekstra Bladet.

»Som det ser ud nu, er der ingen ændringer i forhold til de kongelige børns skolegang«, lyder det.

Med den udmelding signalerer Kronprinsparret, at de har tillid til, at der ikke sker noget på skolen fremover, siger historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.

»Det er et udtryk for, at kongehuset satser på, at der ikke dukker flere nye ting op, og at der bliver orden i tingene meget hurtigt på Herlufsholm,« siger han.

»Men dukker der nye ting op, så vil det selvfølgelig give nye alvorlige problemer, fordi de har valgt at lade deres børn gå der. Så det er lidt af et sats fra deres side.«

Vil ikke trække Christian ud af skolen

Prinsesse Isabella skal altså efter planen følge i storebror prins Christians fodspor. Han går allerede på skolen.

Og det kan meget vel være prins Christian, der er årsag til, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ikke trækker stikket helt til kostskolen. For det ville sende et »tvetydigt signal«, hvis de lod prins Christian blive på skolen, mens prinsesse Isabella ikke måtte starte, lyder det.

»Så det her er også et udtryk for, at der er flere forskellige hensyn, de skal opveje over for hinanden. Man har helst ikke set, at prins Christian skulle skifte skole,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

Prins Christian har siden sidste sommer været kostelev på Herlufsholm Gymnasium i Næstved.

»Havde man lavet et clean cut, så ville der slet ikke kunne komme nye problemer. Men når man vælger den halve løsning, risikerer man, at der kommer nye ting frem,« siger kongehuseksperten.

Kostskolen undersøges stadig

Alligevel er Lars Hovbakke Sørensen ikke overrasket over, at kronprinsparret vil lade prinsesse Isabella starte på skolen.

»De har hele tiden signaleret, at de tog afstand fra kulturen, men samtidig, at de forholder sig afventende,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har tidligere meldt ud, at de holdt øje med situationen og de tiltag, der blev iværksat for at forbedre forholdene på skolen.

»Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige,« lød det blandt andet i en skriftlig udtalelse på sociale medier.

Herlufsholm har efter dokumentaren blandt andet udskiftet skolens rektor og igangsat en uvildig advokatundersøgelse af skolens forhold. Men den er ikke afsluttet endnu.

Det fremgår ikke af kongehusets svar til Ekstra Bladet, om kronprins Frederik og kronprinsesse Mary nu mener, at problemerne er eller er på vej til at blive løst.