Liberal Alliances pressemøde domineret af formands kæresteforhold

Fredagens pressemøde, der bød på et pensionsudspil fra Liberal Alliance, blev i partiets spørgerunde domineret af sagen om formand Alex Vanopslaghs parforhold med en partiansat, der har resulteret i en opsigelse og en fyring.

Politisk leder Alex Vanopslagh, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance holder pressemøde i forbindelse med sommergruppemøde i Nyborg fredag den 14. august 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et netop afsluttet pressemøde i Liberal Alliance blev fredag domineret af en sag om intern ballade.

Ole Birk Olesen (LA) ville helst tale om partiets pensionsudspil, der skal finansieres med otte milliarder kroner fra en afbureaukratisering af kommunerne.

Men da der blev åbnet op for spørgsmål, var interessen særligt forbeholdt en anden sag.

Den drejer sig om formand Alex Vanopslaghs kæresteforhold til en ansat på partikontoret, som har sendt partiet ud i en intern konflikt. Vanopslagh har blandet sig i kærestens ansættelsesforhold, selvom han var inhabil, og kæresten skulle have boet i en eksklusiv lejlighed i Nyhavn, som partiet har anskaffet, skriver B.T.

De interne stridigheder kulminerede i, at sekretariatschef Karsten Anker Petersen sagde op i starten af maj, og pressechef Anne Kirstine Cramon blev fyret i slutningen af juni. Selv løftede Anne Kirstine Cramon sløret for, at fyringen skyldtes interne forhold.

»Da jeg for et par dage siden fik stukket en fratrædelsesaftale i hånden, fik jeg at vide, at det skyldtes omstruktureringer. I den efterfølgende dialog fik jeg dog en lidt anden forklaring. Nemlig at man ønskede mig fyret for – helt i trit med ret og pligt – at have gjort min chef opmærksom på interne forhold, som han burde gøres opmærksom på,« skrev hun 29. juni på Facebook.

Da sekretariatschef Karsten Anker Petersen blev opmærksom på, at Alex Vanopslagh og den kvindelige ansatte havde indledt et forhold, fandt han det i strid med personalepolitikken og ville forhandle en fratrædelsesaftale med hende.

Den beslutning blandede Alex Vanopslagh sig imidlertid i ifølge dokumenter, som B.T. er i besiddelse af, hvilket fik Karsten Anker Petersen til at sige op i protest.

Ole Birk Olesen fik efterfølgende til opgave at forhandle en fratrædelsesaftale med formandens kæreste.