LGBT-personer bliver nedgjort på jobbet

En rundspørge fra LO viser, at hver tredje oplever en nedsættende tone om LGTB-kolleger.

Foto: LUCY NICHOLSON

En rundspørge blandt 1.200 LO-medlemmer viser, at hver tredje har oplevet, at tonen til tider er nedsættende, når snakken falder på kolleger med LGBT-baggrund. Det skriver Politiken.

Ifølge undersøgelsen mener ni procent, at at LGBT-personer kun »i mindre grad« eller »slet ikke« har de samme muligheder for at blive optaget i det kollegiale fællesskab som deres heteroseksuelle kolleger.

»Som fagbevægelse mener vi, at det er meget vigtigt, at man kan være sig selv, også når man går på arbejde. Så naturligvis mener jeg, det er et problem, at hver tredje fortæller, at der er en nedsættende tone omkring LGBT-personer«, siger næstformand i LO. Lizette Risgaard, der ikke mener, at tendensen er et udtryk for uvilje, men snarere bunder i manglende omtanke og kendskab til, hvad det vil sige at være en LGBT-person.

Arbejdsmarkedspolitisk talsperson hos Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner, LGBT Danmark Rikke Voergård-Olesen er ikke overrasket over undersøgelsens resultater. Hun roser dog LO og fagforbundene for at tage problematikken alvorligt og ser frem til at hjælpe med at klæde tillidsfolk, ledelser, fagforbundsansatte og menige medarbejdere på til at behandle LGBT-personer bedre, skriver Politiken.