Lettet slotsejer: Historisk inventar uskadt efter slotsbrand

Den voldsomme brand, der brød ud på Dragsholm Slot torsdag, har ikke beskadiget det historiske inventar, lyder den glade besked fra ejerne.

Dagen efter branden på Dragsholm Slot. Her ses »Den grå stue« på anden sal lige oven over køkkenet, hvor ilden opstod i en frituregryde. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De har kunnet drage et lettelsens suk på Dragsholm Slot fredag, på trods af at en omfattende brand torsdag raserede slottet.

For skaderne er nemlig ikke uoprettelige, og intet af det historiske inventar har taget skadet alvorligt skade, lyder konklusionen fra Mads Bøttger, direktør og ejer af slottet.

»I går (torsdag, red.), da jeg så, at det brændte, tænkte jeg »åh nej, åh nej«. I dag er jeg lettet over, at der ikke skete mere. Først og fremmest er jeg selvfølgelig glad for, at alle personer er okay. Dernæst er jeg utroligt lettet over, at intet af det historiske inventar har taget skade,« siger han til bt.dk.

Det var en brand i en frituregrude, der spredte sig via slottets ventilationssystem torsdag eftermiddag. 17 personer blev evakueret, og brandmyndighederne var tvunget til at bryde vægge ned og rive gulve op for at komme ind til nogen af de ildlommer, der var opstået. Men det er tilsyneladende skader, der nemt lader sig reparere, mener Mads Bøttger, der vurderer, at slottet allerede om et par uger kan slå dørene op for gæster igen.