Let foden fra speederen: Politiet foretager landsdækkende hastighedskontrol

Denne uge foretager politiet målrettet hastighedskontrol i hele landet, så der er god grund til at være opmærksom på farten.

Fra 21. - 27. august er der landsdækkende hastighedskontrol. Over en årrække har der været et fald i antallet af alvorlige trafikulykker og trafikdræbte, men i 2016 ændrede den udvikling sig til det værre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Høj hastighed spiller ofte en afgørende rolle i forbindelse med trafikulykker. I denne uge er der en ekstra god grund til at holde sig inden for hastighedsbegrænsningen, idet politiet fra 21. til 27. august gennemfører en landsdækkende hastighedskontrol. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

»Hver eneste dag registrerer vi for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne,« siger Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter, Rigspolitiet.

Over en årrække har der været et fald i antallet af alvorlige trafikulykker og trafikdræbte, men i 2016 ændrede den udvikling sig desværre. Høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til de alvorlige ulykker med dræbte og hårdt tilskadekomne. Det er især på landevejene, at der bliver kørt for hurtigt.

»Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører over halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker,« siger Christian Berthelsen.

I op mod halvdelen af alle dødsulykker med almindelige personbiler i 2016, kørte føreren hurtigere end tilladt.

En undersøgelse fra Vejdirektoratet viste for nylig, at gennemsnitshastigheden de seneste år ser ud til at være faldet på jyske landeveje, i provinsbyerne og i de store byer, skriver DR.