Lene Espersens spindoktor på ferie i Thailand

Mens Lene Espersen kæmper for sit politiske liv, holder hendes spindoktor Rikke Egelund en længere solferie i Thailand.

Foto: Søren Bidstrup

Mens den konservative uro om Lene Espersens formandskab vokser som en snebold på vej ned af en sort piste, holder udenrigsministerens spindoktor ferie i Thailand. Den tidligere leder af den konservative pressetjeneste, Rikke Egelund, tiltrådte i december som særlig rådgiver for udenrigsminister Lene Espersen. Kort før nytår tog hun på ferie til Thailand, hvor hun har opholdt sig siden.

Læs også: Brian Mikkelsen aflyser møder med kort varsel

Konstitueret pressechef hos de konservative, Henrik Hilling, bekræfter over for Berlingske.dk, at Rikke Egelund er på ferie, og at hun som planlagt vender tilbage fra ferien i dag. Hun vil herefter møde på arbejde igen som rådgiver for Lene Espersen i morgen, oplyser Henrik Hilling.

TV: Kaos efter de Konservatives gruppemøde 

Undren i Venstre

Han vil ikke kommentere, om det er hensigtsmæssigt, at Lene Espersens spindoktor holder ferie, mens Espersen er kastet ud i den største tillidskrise i hendes tid som partiformand. Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har Rikke Egelunds langvarige ferie skabt betydelig undren i Venstre.

Man forstår ikke, at Lene Espersens spindoktor – som får en løn på godt 1 mio. kr. årligt – ikke er hastet hjem fra sin ferie for at forsøge at dæmme op for Lene Espersens værste krise. Og inden krisen tog til kunne Lene Espersen have brugt en rådgiver til at håndtere de Konservatives kommunikation i hele efterlønsspørgsmålet, lyder det fra folk i Venstre med henvisning til, at Espersen har lavet flere koks i sin kommunikation i den sag.

Læs også: Thomas Larsen: Konservativ dødsdans

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rikke Egelund. Men på hendes telefonsvarer siger hun:

- Det er Rikke Egelund fra Udenrigsministeriet. Jeg er på ferie indtil 14. januar, hvorefter hun henviser til sine kolleger i ministeriet.  

Din mening: Skal Lene Espersen gå af som formand?