Lene E.: Stødende hvis hooligans ikke straks får karantæne

Formålet med hooliganregistret vil forsvinde, hvis voldssigtede tilskuere ikke kan få karantæne, før de er dømt, mener Justitsministeren. Advokater betænkelige.

Der er ikke tid til at vente på domstolene, hvis man vil man vil sætte en effektiv stopper for volden på de danske sportsarenaer.

Sådan lyder budskabet fra justitsminister Lene Espersen (K) efter de seneste dages kritik af ministerens forslag om at indføre et hooliganregister, hvor sigtede - og dermed ikke dømte - personer kan få karantæne fra sportsbegivenheder.

- Hele formålet med ordningen ville jo forsvinde, hvis en karantæne skulle afvente endelig dom i den straffesag, der danner grundlag for karantænen, skriver Lene Espersen i en mail til Ritzau.

- Det ville for eksempel betyde, at en person, der begår grov vold ved en fodboldkamp, frit kan dukke op til de næste mange kampe og fortsætte med at ødelægge fornøjelsen for andre. Det tror jeg, at mange vil finde stødende, lyder vurderingen fra justitsministeren.

Dem hører Landsforeningen af Beskikkede Advokater dog ikke blandt.

- Hvis man vælger sådan en løsning, så vil vi klart have præciseret, hvor længe folk kan have denne sigtelse hængende over hovedet, siger Landsforeningens formand, Henrik Stagetorn.

/ritzau/