Lene E.: Lærere skal have finsk hjælp

Danske lærere skal have mere efteruddannelse og hjælpere i klassen efter finsk forbillede.

I sin grundlovstale i Vallensbæk understregede Økonomi- og Erhervsminister, Lene Espersen blandt andet, at det er vigtigt at styrke folkeskolelens lærere og deres arbejde. Balndt andet med mere efteruddannelse.

Hun mente også, at pensionerede lærere skal være assistenter i kasserne, og folk med anden faglig baggrund end lærere skal kunne undervise eleverne for at hjælpe lærerne, sagde Lene Espersen.

Skolen en smeltedigel
Mens regnvåde skyer trak op over Vallensbæk fortsatte Lene Espersen:

- Vi begynder at se flere konkurrerende privatskoler. Opsplitningen sker tidligere og tidligere. Derfor er det vigtigt at sikre vores folkeskole. Den er vores smeltedigel men også vores allermest formende kulturionstitution. Det er her samfundets sammenhængskraft bliver skabt.

Hjælp som i Finland
Som argument henviste økonomi- og erhvervsministeren til undersøgelser fra OECD, der siger, at læreren er den enkeltfaktor, der har størst betydning for folkeskoleeleverns faglige færdigheder

Lærerne fortjerner et klap på skulderen et srygstød, mente ministeren.

- Vi skal give lærerene hjælp i form af undervisningsassistenter som i f.eks. Finland med pensionerede lærere, der giver en hånd med eller personer med anden uddannelse, der skal have mulighed for at undervise i folkeskolen.