Lejrchef slipper for sigtelse i sag om benlås

Anklagemyndigheden har droppet sigtelsen mod en lejrchef i asylcenter Holmegaard i Næstved, oplyser Radio24syv

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lejrchef og to andre ansatte på asylcenter Holmegaard i Næstved, der i begyndelsen af maj lagde en mandlig syrisk asylansøger i benlås, slipper for en straffesag. Det oplyser Radio24syv.

Episoden blev filmet af en anden beboer på centret og førte til at lejrchefen blev fritstillet efter anklager om vold. Desuden blev episoden meldt til politiet.

Nu har anklagemyndigheden imidlertid besluttet at opgive sigtelsen mod de tre ansatte for ulovlig magtanvendelse.

Begrundelsen er, at "sigtelsen i sagen har vist sig at være grundløs", står der i et brev fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til en af de nu tidligere sigtede. Radio24syv har set brevet.

Lejrchefens advokat Torben Koch, bekræfter over for Radio24syv, at hans klient ikke længere er sigtet for vold. Han hæfter sig ved, at anklagemyndigheden bruger ordet "grundløs".

- Det er sjældent, man anvender ordet grundløs. Det viser jo, at politiet selv vurderer, at den sigtelse, som man har rejst, har været uden hold i virkeligheden allerede fra start af, siger Torben Koch til Radio24syv.

Lejrchefen og de to andre ansatte har sagt, at manden havde truet lejrchefen på livet, og at deres magtanvendelse var nødvendig.

Radio24syv har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Langeland Kommune, der driver asylcentret. Torben Koch kritiserer kommunen for at bortvise lejrchefen og anklage ham for vold, før sagen var undersøgt nærmere.

- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har med afgørelsen givet Langeland Kommune en ordentlig næsestyver, siger han til radioen.

/ritzau/