Lego i gavehumør

Salget af Lego-klodser går så godt, at de 4500 medarbejdere nu hver får et gratiale på 7500 kroner. Nyheden modtaget med stor jubel i Billund.

Lego-produkterne ryger hen over indkøbsdiskene i julehandlen verden over i et sådant tempo, at der til de omkring 4500 ansatte i Lego-koncernen er blevet råd til en uventet julegave på 7500 kroner per medarbejder.

Kommunikationschef Charlotte Simonsen fra Lego oplyser, at nyheden om gratialet blev modtaget med stor jubel blandt medarbejderne i Billund, da de fredag fik orientering om den ekstra julegave.

- Det er nu ikke nogen egentlig julegave, men et jubilæumsgratiale, idet Lego i år har fejret 75 års jubilæum. Ledelsen har hele tiden ønsket, at der kunne udbetales et gratiale, og det er der nu fundet plads til i budgettet, siger Charlotte Simonsen til Ritzau.

For de omkring 2500 medarbejdere, som Lego har i Danmark, bliver der cirka 6900 kroner tilbage, når arbejdsmarkedsbidraget er betalt. Det koster Lego cirka 34 millioner kroner at udbetale den uventede julegave.

/ritzau/