Legende skolebørn finder narko i buskads ved skolen

Ikke første gang, at der findes narko på eller ved skole i Otterup. Skoleleder mistænker ikke skolens elever.

ARKIVFOTO: Shutterstock Fold sammen
Læs mere

Skolebørn fra 3. klasse på Sletten Skole i Otterup på Nordfyn har fundet et større parti amfetamin i et buskads over for skolen. Stoffet lå på et sted, hvor eleverne plejer at lege i frikvartererne.

Det hvide pulver lå i poser, der var proppet ned i et glas, som var delvist nedgravet.

Ingen kom galt afsted. En af eleverne blev sendt til læge, da han havde forsøgt at åbne glasset, men han er heldigvis uskadt, oplyser skoleleder Hans Jørgen Larsen i en pressemeddelelse.

Fundet blev gjort torsdag, og politiet har bagefter gennemsøgt området uden at finde mere narko.

Undersøgelser har vist, at poserne i glasset indeholdt 400 gram amfetamin.

»Det er skræmmende, at nogen bruger børns skole og legeområder som narkodepot. Det hører ingen steder hjemme«, siger Hans Jørgen Larsen.

»Børn er nysgerrige, at det kunne være endt katastrofalt,« siger skolelederen, der har underrettet elevernes forældre om fundet.

Kun to dage før børnenes fund af det nedgravede glas havde en af politiets hundepatruljer på skolens foranledning gennemsøgt skolen.

Det skete, fordi der i februar var blevet fundet to mindre poser med hvidt pulver på skolen, oplyser skolelederen. De viste sig at indeholde heroin og amfetamin.

Selv om stoffet er fundet på skolen og på et legeområde i nærheden, understreger skolelederen, at mistanken ikke i første omgang retter sig mod skolens elever.

»Skolen er åben til sen aften, da den også bruges af fritidsbrugere. Det betyder, at enhver i princippet kan komme ind på skolen, selv om de ikke har lovligt ærinde,« siger Hans Jørgen Larsen.

Han opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn om, hvad de skal gøre, hvis de finder poser med ukendt indhold. De skal ikke røre ved stoffet, men kontakte en voksen.