Legendarisk københavner-café lukker

Café Sommersko Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København mister byens ældste café. Der er tale om Café Sommersko, som kunstneren Kenn André Stilling åbnede i 1976.

Nu har den omstridte ejer Bahram Sari Beliverdi valgt at sælge lokalerne og dermed lukke den legendariske café, der befinder sig i Indre By. Det oplyser han i en pressemeddelelse ifølge Politiken.

Og det er ikke en hvilken som helst café, der nu lukker. Café Sommersko er nemlig den første café i Norden. Årsagen til lukningen er blandt andet taget ud fra et økonomisk synspunkt. Bahram Sari Beliverdi oplyser, at caféen har oplevet en faldende omsætning.

'Samtidig er jeg bevidst om, at min persons forbindelse til selskabet, der som de fleste ved har kostet mange tæsk i pressen, også har sin del af grunden. Det har selvfølgelig både professionelt og personligt kostet mange ressourcer,' skriver han.

Lokalerne på Kronprinsensgade er solgt til restauratøren Anders Jørgensen, som vil åbne en restaurant, der kommer til at hedde Mät 99.

'Jeg synes, lokalerne er fantastiske, men Café Sommersko passer ikke rigtig til min stil,' siger restauratøren.

Han fortæller, at den nye restaurant vil blive indrettet som en fastfood-restaurant fra 80'erne. Men maden kommer ifølge ham til at være i gourmetklassen.

Bahram Sari Beliverdi ejer flere caféer, og i 2013 tilstod han i Københavns Byret en række forhold om brug af ulovlig arbejdskraft på disse. Han blev idømt otte måneders fængsel, hvoraf tre måneder blev afsonet.