Ledende medlemmer af banden Brothas ramt i skyderi på Nørrebro

En person er dræbt og to såret efter et skyderi tirsdag ved Mjølnerparken på det ydre Nørrebro.

Billedet er taget kort efter skyderiet ved Mjølnerparken tirsdag den 31.10.2017. Ambulancer er kørt væk med politieskorte, efter at der blev affyret flere skud. Københavns Politi bekræfter på Twitter at flere personer med banderelationer er blevet skudt.. (Foto: Thomas Sjørup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup

Det var tilsyneladende ikke tilfældige mennesker, der blev ramt under tirsdagens skyderi på Nørrebro, hvor én blev dræbt og to såret.

Flere kilder bekræfter over for Berlingske, at den dræbte har været et ledende medlem af grupperingen Brothas, som holder til omkring boligområdet Mjølnerparken på Nørrebro.

Den dræbte efterlader sig ifølge avisens oplysninger to børn.

På Facebook udtrykker flere deres sorg over drabet med direkte henvisning til den dræbtes Facebook-profil. Ifølge Berlingskes oplysninger blev den dræbte for nyligt løsladt fra fængslet.

Skyderiet fandt sted omkring 19:15 ved en parkeringsplads foran et hostel, der ligger klos op ad Mjølnerparkens boligblokke. Ekstra Bladet beskriver, hvordan hostellets facade blev sønderskudt ved samme lejlighed, men ingen gæster blev ramt.

De tre mænd, som blev ramt i skyderiet, blev hastet til Rigshospitalets Traumecenter, hvor den ene afgik ved døden kort efter. Den anden er ifølge politiet i kritisk tilstand men stabil, mens den tredje er »lettere tilskadekommet«.

Københavns Politi bekræftede tirsdag aften, at de tre er i alderen 28-32 år og alle har relationer til bandemiljøet.

Ifølge Berlingskes oplysninger har alle tre mangeårig tilknytning til grupperingen Brothas, som ifølge politiet er en del af en verserende bandekonflikt med grupperingen Loyal to Familia (LTF).

Den ene af de to sårede ved tirsdagens skyderi - en 32-årig mand - har ageret talsmand for Brothas og har i løbet af sommeren udtalt sig om konflikten med LTF til flere medier, skriver Ekstra Bladet.

Overfor Berlingske bekræfter en kilde, at den pågældende talsmand er blandt de ramte tirsdag, og at det desuden er ham, der af politiet beskrives som »lettere tilskadekommet«.

Det 32-årige har for nylig været involveret i en retssag om en anden skudepisode, hvor han blev frikendt for alle anklager.

Få timer efter skyderiet tirsdag blev en brændende bil fundet i Lyngby, som ifølge politiet kan have tilknytning til skyderiet. Dette er endnu ikke bekræftet.