LCD Soundsystem genforenes på Orange Scene

Roskilde Festival sætter 21 nye navne på plakaten - heriblandt en række gengangere og et genforenet band.

James Murphy og resten af det amerikanske disko-punk-band LCD Soundsystem sagde farvel i 2011, men genopstår på årets Roskilde Festival. Her ses Murphy under en optræden i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEON HEON-KYUN

København: Disco-punken kommer til at flyde fra Orange Scene, når LCD-Soundsystem gæster Roskilde Festival i 2016.

Bandet er netop blevet bekræftet af festivalen, der også har offentliggjort 20 andre nye navne til festivalen, der løber af stablen fra 25. juni -2. juli.

De navne tæller blandt andre det australske rockband Tame Impala, der udkom med sit tredje album i 2015, det svenske heavy band Ghost, og den kvindelige London-kvartet Savages.

Alle tre band har før gæstet festivalen, og det gælder også hovednavnet LCD Soundsystem, der før har leveret solide fester til festivalen i 2007 og 2010.

Det var dog ikke givet, at LCD Soundsystem igen ville stå på Roskilde Festivals scene i 2016, da bandet har været i opløsning, siden de gav et afskedsshow i 2011 i New York.

Siden har LCD Soundsystem holdt pause fra scenen, men i efteråret begyndte rygter om en gendannelse at florere. I starten af januar blev det så officielt bekræftet, at bandet tager på en større turné i 2016 og samtidig udkommer med en ny plade senere i 2016.

- LCD Soundsystems genforening er nærmest kommet ud af det blå, og vi turde faktisk ikke tro de første rygter, der begyndte at svirre på internettet sidste år.

- Men nu er det en realitet, og de får lov til at genoptage karrieren på Orange Scene en sen aften til sommer, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

Ifølge ham stoppede bandet på toppen af karrieren, og han frygter derfor ikke, at festen er feset ud af bandet.

- De vender oven i købet tilbage med både koncerter og en ny plade, og det har overbevist os om, at de nok skal genfinde glæden og spillelysten og indfri de skyhøje forventninger, siger han.

Som et dansk islæt får sangerinden MØ lov til at indtage Orange Scene for første gang, når hun giver årets foreløbige eneste danske sommershow på Roskilde Festival.

De øvrige nye navne på årets plakat er Kvelertak, S! vas, Birdy Nam Nam, Chvrches, Destroyer, DJ Paypal, First Hate, Floating Points, Frank Carter & The Rattlesnakes, Gaye Su Akyol, Klub 27, The Minds of 99, Palace Winter, Protomartyr, Recondite og Tal National.

 

/ritzau/