Lastbil med 35 ton skinker spærrer rundkørsel

En lastbil med 35 ton skinker om bord spærrer tirsdag morgen en rundkørsel på Fyn, efter den væltede mandag aften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lastbil fyldt med skinker væltede sent mandag aften i en rundkørsel på Fyn.

»Den var lastet med 35 ton skinker, så vi er i gang med at lave en menneskekæde og omlæsse dem fra den ene lastbil til den anden,« fortæller vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bendtsen tirsdag morgen til bt.dk.

Uheldet skete omkring klokken 23.30 mandag aften, da den store mængde kød kom i svingninger, da lastbilen kørte gennem rundkørslen mellem Assensvej og Faaborgvej i Hillerslev på Midtfyn. På vej fra slagteriet i Faaborg,

»Det er en svær last at køre med, fordi den hænger i kroge og derfor er bevægelig. Chaufføren var måske ikke så erfaren og ramte rundkørslen forkert, så bilen kom i slinger og væltede,« forklarer vagtchefen.

Politiet regner med, at skinkerne er fjernet omkring klokken 07.30 tirsdag morgen, men så skal lastbilen flyttes fra stedet. Derfor beder vagtchefen morgenbilisterne udvise en god portion tålmodighed.

Stedet er lidt af et knudepunkt for trafikken mellem Faaborg og Assens, så der vil givetvis opstå kø i morgentimerne. Rundkørslen kan godt passeres, men kun fra en side ad gangen.

Chaufføren slap fra uheldet med et brækket kraveben og - med vagtchefens ord - lidt ridser i den faglige stolthed.