Lastbil kolliderer med skiltevogn på Amagermotorvejen

Lastbil, skiltevogn og varevogn var torsdag aften involveret i et alvorligt færdselsuheld i København.

Flere køretøjer var sent torsdag aften involveret i et alvorligt færdselsuheld på Amagermotorvejen ved Kalvebodbroerne i København. Tre personer er bragt til hospitalet med lettere kvæstelser. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. Tre køretøjer og en lift var torsdag aften involveret i et alvorligt færdselsuheld på Amagermotorvejen ved Kalvebodbroerne i København.

Det oplyser Jesper Frandsen, der er vagtchef ved Københavns Politi.

- Der foregik noget vedligeholdelsesarbejde ude på motorvejen, hvor en skiltevogn signalerede, at trafikken skulle holde ud til siden, fortæller han.

- Det er der en lastbilchauffør, der overser. Han kører ind i skiltevognen og skubber den 30 til 40 meter hen ad motorvejen.

Her rammer skiltevognen en tom varevogn og en lift, der bruges til vedligeholdelsesarbejdet, hvori der sidder en person.

- Tre personer er efterfølgende kørt til hospitalet med lettere kvæstelser, men det er ikke alvorligt, siger vagtchefen.

Blandt de tre personer er føreren af lastbilen og den person, der sad i liften. Det er uvist, hvem den tredje person er.

Politiet og Hovedstadens Beredskab har natten til fredag været til stedet på Amagermotorvejen.

Uheldet spærrede i flere timer motorvejen i vestgående retning, indtil den tredje afkørsel igen blev åbnet lidt over et.

Tidligt fredag morgen kan trafikken køre relativt almindeligt igen, oplyser vagtchefen.

- Vores oprydningsarbejde er slut, men der er sket slemme skader på autoværnet, så den inderste vognbane vil være spærret et godt stykke op ad fredagen, siger Jesper Frandsen.

Kalvebodbroerne er en fast forbindelse mellem Sjælland og Amager via den kunstige ø Skrædderholmen.

Det er en motorvejsforbindelse, men der er også en stiforbindelse for cyklister og fodgængere.

/ritzau/