Lars Seier er på fastekur i Tyskland for ikke at tabe 250.000 til Enhedslisten

Milliardæren Lars Seier Christensen er på fastekur i Tyskland for at undgå at tabe et væddemål og give Enhedslisten 250.000 kroner.

Den 1. marts har Lars Seier Christensen tabt mindst ti kilo. Ellers skal han betale Enhedslisten 250.000 kroner. Foto: Sophia Juliane Lydolph Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Varm risengrød, blød konfekt og sprøde vaniljekranse er alt sammen noget, milliardæren Lars Seier Christensen må se langt efter i den ellers søde juletid.

For i en Facebook-kommentar til debattør Eva Selsings statusopdatering tirsdag skriver han, at han i øjeblikket er på fastekur i Tyskland.

Han vil gerne være på den sikre side i forhold til det væddemål, han oktober satte op for sig selv: tab mindst ti kilo på fem måneder eller sæt som straf et sponsorbidrag på en kvart million kroner direkte ind på Enhedslistens bankkonto.

»Hvis ikke jeg er på eller under 110 kilo 1. marts 2018, så sender jeg Enhedslisten et sponsorbidrag på 250.000 kroner!« skrev Lars Seier Christensen dengang på sin Facebook.

I samme forbindelse skrev den liberale tidligere bankdirektør:

»Enhedslisten er det mest usandsynlige, jeg kunne forestille mig at støtte under nogen som helst omstændigheder. Det er så langt fra det, jeg har lyst til, og det som jeg kan forestille mig.«

Hvor mange af de ti kilo, der indtil videre er smidt, fremgår ikke af Facebook-tråden. I oktober lød det dog, at han ikke regnede med, at det ville blive et problem.

Det var ikke det at tabe nogle hurtige kilo, der var svært, men derimod samtidig at beholde muskelmassen, som han havde bygget op det seneste års tid, sagde han. Derfor lød hans plan på »et stabilt tempo, lidt mindre rødvin og lidt mere proteinpulver«.

På trods af den milde fornærmelse af partiets politik var Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, positivt indstillet over for væddemålet, da Berlingske talte med ham i efteråret.

»Det er et spændende tilbud. Selvom jeg ønsker Lars Seier det bedste i forhold til sin kampvægt, så må vi fra Enhedslistens side overveje, om vi skal organisere en lind strøm af økologiske lækkerier mod Schweiz (hvor Lars Seier Christensen bor, red.) de næste måneder, så vi kan vinde det væddemål,« sagde han.

Sandhedens time indtræffer den 1. marts 2018, når de fem måneder er gået. Og tidspunktet var delvist strategisk, da han satte udløbsdato på væddemålet.

Så havde han mulighed for at tabe eventuelle julekilo, sagde han.

Nu er der gået to måneder, siden kilokrigen blev skudt i gang, og Berlingske har forsøgt at komme i kontakt med Lars Seier Christensen for at høre, om Enhedslisten har grund til at gnubbe sig forventningsfuldt i hænderne, men uden held.

I tråden på Eva Selsings Facebook-profil skriver han dog, at han faster i 10 dage under sit ophold i det tyske. Så hvis der er ekstra julekilo i sigte, får de i hvert fald lov at vente lidt endnu.