Lars Seier efter droppede topskattelettelser: »Jeg er skuffet over DF«

Erhvervsmanden Lars Seier Christensen mener, at regeringens beslutning om at droppe topskattelettelserne var den rigtige beslutning. Han er ikke skuffet over LA, siger han – han er skuffet over Dansk Folkeparti.

Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen er skuffet. Skuffet over Dansk Folkeparti, som ikke vil have topskattelettelser. For et år siden troede han, topskattelettelserne kunne blive til virkelighed, men den tro er slukket i det næste stykke tid. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen er en skuffet mand. Den mangeårige fortaler for topskattelettelser, troede for et år siden, at det i denne valgperiode ville blive muligt at se drømmen om lavere skat til de mere bemidlede blive til virkelighed. Sådan gik det ikke. Det giver dog ikke mening, at være skuffet over Liberal Alliance (LA), siger han.

»Jeg er skuffet over Dansk Folkepartis (DF) manglende ansvar. Det er absurd, når man læser folk skrive, at LA ikke har holdt deres løfte, og at man ikke vil stemme på dem længere,« siger Lars Seier Christensen og uddyber:

»Det ville være dumt at mase på med en fuldstændig håbløs opgave. Det er jo DF, man skal være skuffet over.«

I TV Avisen søndag aften meldte regeringen ud, at det evigt omstridte emne, topskattelettelser, ikke bliver til noget. Topskattelettelserne har ellers været en mærkesag for regeringspartiet LA, og derfor har betegnelsen »nederlag« været nærtliggende hos mange medier. Det er dog ikke en fair udlægning, mener Lars Seier Christensen.

»LA kæmpede exceptionelt hårdt sidste år, måske hårdere end noget andet parti har kæmpet for nogen politisk sag i nyere historie. Man måtte bare erkende, at det ikke lod sig gøre. Som jeg forstår det, er der ikke nogen udsigt til, at det kan lade sig gøre i år og at bruge yderligere to-tre måneder på at kæmpe en håbløst sag for at nå samme resultat, det ville være håbløst,« siger Saxo Bank-stifteren.

Selvom Lars Seier Christensen ikke lægger skjul på sin personlige skuffelse over beslutningen om at droppe topskattelettelserne, mener han, at man bør væbne sig med tålmod og ruster sig med et håb om, at det politiske landskab i fremtiden vil se anderledes lysere ud for dem, der har mest.

»For et år siden troede jeg faktisk på, at man kunne tale fornuft til DF og slå en eller anden handel af. Men jeg tror ikke på det længere, og det er der ikke nogen i LA, der gør. Det er det rigtige at gøre for regeringen, for det er 100 pct. sikkert, at der ikke kommer noget igennem lige nu. Det er gjort meget klart af DF og Socialdemokratiet, og hvad skulle så være begrundelsen for at tage et langt slagsmål?« spørger han.

Opbakningen til Liberal Alliance danner også, måske ikke så overraskende, genklang hos partiets formand Anders Samuelsen, der i et andet interview med Berlingske siger:

»Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har bundet sig så tæt til hinanden på ikke at ville lette topskatten, så vi ville alligevel ende samme sted. Så kunne vi ligeså godt få det ordnet nu,« siger han, og fortæller, at udholdenhed er et af nøgleordene, når man vil ændre på en politik så penibel som topskatten. Lars Seier Christensen forholder sig udholden:

»Jeg vil ikke afskrive muligheden til evig tid, men man skal nok være mere end almindeligt urealistisk for at tro, at der sker noget i denne valgperiode. Dansk Folkeparti har ikke vist en vedholdenhed overfor et en regering, som man burde støtte. Det må være der, man skal rette galden. Der er ikke nogen, der kæmper hårdere for det, end LA gør,« siger han.