Langelandsfestival utilfreds med kommunen

Den nye ejer af Langelandsfestivalen raser over, at kommunen har givet rabat til den konkursramte tidligere ejer. Nu vil han også have det billigere.

Der er ny uro mellem Langelandsfestivalen og Langeland Kommune. Med Allan K. Pedersens indtog som ny og pengestærk ejer, så det ellers ud til, at problemerne efter sidste års konkurs havde lagt sig.

Men et forlig mellem den tidligere ejer, Troels Hersom, og Langeland Kommune har gjort Allan K. Pedersen rasende. Kommunen har nemlig accepteret en betaling på 330.000 kroner, selvom gælden lød på 575.000 kroner. Så nu vil den nye ejer også have rabat, siger han til Fyens Stiftstidende.

- Det undrer mig ærlig talt, at jeg mindst skal betale sammenlagt 500.000-600.000 kroner til Langeland Kommune, når den samtidig giver Troels Hersom en så klækkelig rabat, siger Allan K. Pedersen.

Langelands borgmester, Knud Gether (Borgerlisten), siger, at kommunen har fået 60 procent ligesom de øvrige kreditorer. Der er endnu ikke lagt endeligt låg på forliget, da aftalen er blevet indklaget for Statsforvaltningen Syddanmark.

/ritzau/