Langballe erkender sig skyldig i æreskrænkelser

Jesper Langballe erkender, at han har udtalt sig æreskrænkende om muslimer i Berlingske Tidende.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingetsmedlemmet Jesper Langballe (DF) erkender sig skyldig i æreskrænkelser og kræves idømt en bøde på 5000 kroner.

Præsten og politikeren Jesper Langballe er tiltalt for æreskrænkelser efter racismeparagraffen 266b.

Jesper Langballes sagde blandt andet i retten i Randers, at han ikke orkede at køre en sag. Det fremgår af Langballes talepapir fra retten, som Dansk Folkeparti har lagt ud på partiets hjemmeside.

- Med denne paragraf og dens placering i straffeloven må jeg anses for at være dømt på forhånd. Et sådant cirkus agter jeg ikke at deltage i. Derfor tilstår jeg, konstaterer Jesper Langballe og fortsætter:

- Strafbarhedskriteriet i §266b er altså alene om nogen føler sig "krænkede" eller "forhånede" - ikke om det er sandhed eller løgn.

Sagen blev i første omgang udsat en times tid, fordi Jesper Langballes advokat var forsinket.

Men Jesper Langballe erkendte altså sig skyldig i æreskrænkelser, da sagen kom i gang.

I et debatindlæg kommenterede Langballe i Berlingske Tidende samfundsdebattøren Lars Hedegaards udtalelser om æresdrab. Den kontroversielle DF'er skrev blandt andet:

- Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt.

På plads på tilskuerrækken i byretten i Randers er både Lars Hedegaard og Jesper Langballes partifælle og fætter Søren Krarup.

Der falder dom senere fredag.

/ritzau/