Lang næse til skøjteglade københavnere

Regnvejret gennem de seneste par dage gør, at det er slut med at færdes på Søerne i København.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skøjtelystne københavnere og andre isglade personer i hovedstaden må se sig om efter et andet sted end Søerne i København, hvis den daglige trang til færden på glat underlag skal stilles.

Københavns Kommune oplyser, at der fra middagstid fredag er lukket for adgang til Søerne, som ellers i den seneste tid har lagt underlag til alt fra ishockeykampe til drabelige styrt fra urutinerede skøjteløbere.

Den er den seneste tids regnvejr, der sætter en stopper for adgangen til Søerne. Regnen gør nemlig, at der ligger meget vand på overfladen, og det kan skabe farlige situationer, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Det betyder, at man ikke kan se isen, og om der er skader i isen, der gør den usikker. Der kan også være en fastfrosset gren eller andet, som stopper en skøjte, så man falder.

Københavns Kommune oplyser, at Center for Park og Natur er klar til at lave nye skøjtebaner og igen give adgang til Søerne, hvis der kommer en ny frostperiode.

- Københavns Kommune skilter i år med blå skilte »færdsel på isen tilladt«. De blå skilte bliver sat op, når isen åbnes for færdsel. Er der ikke noget skilt, er der lukket for færdsel, oplyser kommunen.