Landsretten: Bella Sky skal lukke etage kun for kvinder

Hotellet Bella Sky handlede i strid med ligestillingsloven, da hotellet indrettede en etage, hvor mænd var forment adgang, lyder en dom fra Østre Landsret.

Bella Sky-hotellet i Ørestad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bella Sky Comwell Hotel er skyld i forskelsbehandling af mænd og kvinder, fordi hotellet har forment mænd adgang fra en af hotellets 23 etager.

Det har Østre Landsret afgjort fredag, hvor domstolen skulle tage stilling i sagen om hotellet, der har øremærket 20 værelser på hotellets 17. etage kun for kvinder. Det var sket i strid med ligestillingsloven, lød afgørelsen fra et flertal af de tre landsdommere.

»Landsretten finder, at forbuddet mod mænds adgang til bestemte afsnit af hotellet ikke kan anses for at være nødvendigt for at varetage hensyn til blufærdigheden eller privatlivets fred eller for at imødekomme reelt påviste problemer i forhold til kvinders sikkerhed i relation til vold eller sexchikane. Forbuddet mod mænd på Bella Donna-etagen er derfor ikke begrundet i et legitimt mål,« står der i en pressemeddelelse fra domstolen.

Manden, som havde anlagt sagen, henviste i sin tid til, at kvindeetagen var udtryk for en stærkt provokerende og dæmoniserende holdning til mænd.

Comwell-kæden, som står bag Bella Sky-hotellet, har imidlertid påstået, at flere af deres kvindelige kunder har udtrykt et særligt ønske om sikkerhed, som kunne imødekommes på kvindeetagen. Men det argument blev altså afvist af landsretten.

To af de tre dommere fandt det bevist, at kvindeetagen direkte forskelsbehandler på grund af køn, fordi mænd ikke kan få den samme gode udsigt som kvinder fra deres hotelværelse, hvis alle værelser på hotellets øvrige etager med tilsvarende udsigt skulle være udlejet. Samtidig ville mænd være forvist fra at bo på Bella Sky Comwell, såfremt alle værelser til både mænd og kvinder skulle være udlejet, og hvis der samtidig skulle være ledige værelser på 17. etage med navnet Bella Donna.

Den tredje dommer vurderede dog, at hotellet har bevist, at mænd og kvinder ikke bliver direkte forskelsbehandlet, fordi der ikke er kvalitativ forskel på værelserne.

Det karakteristiske Bella Sky Comwell Hotel ligger på Amager og er kendetegnet ved sine to skæve tårne. Det rummer i alt 814 værelser, hvoraf 20 altså har været forbeholdt kvinder. Hotellet har under retssagen gjort det klart, at det er villig til at indrette nogle værelser forbeholdt mænd efter samme princip som kvindeetagen.