Landsret vil bruge 40 dage på sag om sygehusdrab

Sygeplejerskes nye forsvarer vil have flere eksperter som vidner i sagen fra Nykøbing Falster Sygehus.

Østre Landsret har afsat mere end 40 retsmøder til sagen om drab på tre patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Sygeplejersken har fået Michael Juul Eriksen som forsvarer (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere

Omkring 40 retsmøder er sat ind i Østre Landsrets kalender til at behandle nævningesagen om drab på patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

31. januar skal sygeplejerske Christina Aistrup Hansen igen føres ind i en retssal for at blive konfronteret med anklagen om, at hun dræbte tre patienter og forsøgte at tage livet af en fjerde.

Derefter følger det store antal retsmøder hen over den sene vinter og gennem foråret. I slutningen af juni ventes landsretten at være færdig.

I juni blev hun idømt fængsel på livstid af Retten i Nykøbing Falster. Men hele forløbet igennem har hun nægtet sig skyldig, og hun har derfor anket til frifindelse.

Hele sagen bunder i rygter og ondsindet sladder blandt kolleger på sygehuset, har hun sagt.

Sagen skal føres forfra og helt fra bunden. Derfor er der afsat det store antal retsmøder.

Den 32-årige sygeplejerske har besluttet at skifte sin forsvarer ud. Nu er det advokat Michael Juul Eriksen, der sidder ved hendes side.

Han har allerede bebudet, at han vil indkalde flere eksperter.

- Jeg forestiller mig, at jeg vil benytte mig noget mere af sagkyndig assistance og holde deres vurderinger op mod de eksperter, som anklagemyndigheden anvender, har han sagt.

Ifølge anklagemyndighedens påstand dræbte sygeplejersken de tre patienter Arne Herskov, Anna Lise Poulsen og Viggo Holm Petersen med en overdosis morfin og en dosis Stesolid.

De samme stoffer samt hjertemedicinen Cordarone blev fundet i Maggi Rasmussen, der kun overlevede, da den tiltaltes kolleger gav hende modgift.

/ritzau/