Landsret tredobler millionbøde til Totalkredit

Landsret giver Totalkredit bøde på tre millioner i sag om vildledende markedsføring om fastforrentede lån.

Landsret giver Totalkredit bøde på tre millioner i sag om vildledende markedsføring om fastforrentede lån. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Østre Landsret har torsdag tredoblet en bøde til Totalkredit for overtrædelse af markedsføringsloven.

Bøden lyder nu på tre millioner kroner, oplyser Forbrugerombudsmanden.

Sagen handler om markedsføring af realkreditselskabets fastforrentede lån, og i byretten blev Totalkredit i juni sidste år idømt en bøde på en million kroner.

Forbrugerombudsmanden mente dog ikke, at det var en stor nok bøde, hvorfor sagen blev anket. Procesbevillingsnævnet lod sagen gå til landsretten, og torsdag faldt landsretsdommen.

Sagen drejer sig om et produktark om fastforrentede lån, som fra juni 2012 til marts 2016 kunne findes på realkreditselskabets hjemmeside.

»Med fast rente ved du, hvor høj ydelsen er på dit lån i hele lånets løbetid«, lød den betryggende besked.

Problemet var bare, at det ikke var helt korrekt. For selskabets bidragssatser blev tre gange i perioden sat op, og hver gang steg ydelsen.

Derfor gav byretten Forbrugerombudsmanden medhold i, at markedsføringsloven var blevet overtrådt.

Forbrugerombudsmanden udtalte efter millionbøden i byretten, at der ikke i nyere tid var givet en bøde for vildledende markedsføring i den størrelsesorden.

Alligevel valgte tilsynsmyndigheden at anke dommen.

»Vi havde håbet på, at bøden var blevet større af hensyn til den præventive effekt, som det ville have haft,« sagde specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden Mai Robrahn Hansen dengang.

/ritzau/