Landsret: Poker er hasard

Østre Landsret har omstødt byrettens frikendelse af den tidligere formand for Dansk Pokerforbund.

Poker er opgså hasard, når det spilles over mange omgange i klubssammenhæng, fastslår Østre Landsret.

Det var en noget overrasket formand for Dansk Poker Forbund, der modtog dommen i den princielle sag, om hvorvidt pokerspil er hasardspil eller et vidensspil:

- Vi er lidt rystede. Vi havde helt klart regnet med, at sagen havde udartet sig anderledes. Vi havde knap nok forberedt os på at tabe - det stod ikke i sol og måne, siger nuværende formand i Dansk Poker Forbund Bent Almskou.

Tidligere formand Frederik Hostrup-Pedersens stod anklaget for at have arrangeret hasardspil i forbundets lokaler på Charlottenlund Travbane - han blev dømt skyldig efter straffelovens paragraf 204, der omhandler udbydelse af hasardspil.

Retten i Lyngby frikendte ellers den tidligere formand d. 13. juli i år, men anklagemyndigheden besluttede dengang at anke dommen.

Frederik Hostrup-Pedersens straffes med 10 dagbøder á 500 kroner, fængsel i ti dage og betaling af sagens omkostninger for begge retter.

Dansk Poker Forbund er meget interesseret i at få udleveret dommen, så de kan se de afgørende præmisser.

- Det ligger helt fast, at vi vil tage fat i procesbevillingsnævnet. Vi kan ikke leve med, vi får medhold i en retsinstans for så at blive dømt i en anden. Så må vi have den prøvet ved Højesteret, siger en overrasket Bent Almskou.

Dommerne i landsretten har slået op i mere end 80 gammel afgørelse fra Højesteret for at nå frem til resultatet, som ændrer den frifindende dom, der blev afsagt af retten i Lyngby i sommer.

I 1926 fastslog Højesteret, at både almindelig og åben poker må anses for at være hasardspil. Definitionen på hasard er, at udfaldet næsten kun beror på tilfældigheder - og hvor der spilles om betydelige beløb.