Landsret løslader udvisningstruet LTF-leder

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan, er fredag eftermiddag blevet løsladt.

Københavns Byret mandag d. 9. oktober 2017. LTF-leder Shuaib Khan får dom i byretten. Politi og LTF "Loyal to Familia"- medlemmer foran byretten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederen af banden Loyal to Familia (LTF), Shuaib Khan, er igen på fri fod.

Det står klart efter, at Østre Landsret fredag har besluttet at løslade den 30-årige dansk-pakistaner, der har siddet fængslet siden midten af august.

Shuaib Khans forsvarer, Michael Juul Eriksen, har netop haft lejlighed til at tale med sin klient.

»Han er selvfølgelig glad, ligesom jeg er, for at man har løsladt ham,« siger Michael Juul Eriksen til Berlingske.

Shuaib Khan blev 9. oktober idømt tre måneders fængsel for trusler mod en betjent. Truslerne blev udtalt i forbindelse med en visitation på Blågårds Plads, hvor LTF har base, natten mellem 31. juli og 1. august.

Ifølge dommen sagde Shuaib Khan bl.a. her til en betjent: »Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dit«.

I forbindelse med den efterfølgende sag krævede anklagemyndigheden Khan udvist, men det undgik den 30-årige dansk-pakistaner, der slap med en såkaldt betinget udvisning, så han dermed får lov at blive i landet.

Anklagemyndigheden har anket sagen, og den er fredag blevet berammet til at skulle foregå 7. og 8. februar 2018. Det er netop, fordi ankesagen nu er berammet, at landsretten fredag har taget stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Khan skulle forblive fængslet.

Når en straffet person har afsonet to tredjedele af sin straf, er det almindelig procedure, at man kan overveje en prøveløsladelse.

Derfor argumenterede Michael Juul Eriksen allerede i forbindelse med domsafsigelsen 10. oktober for, at det skulle ske øjeblikkeligt, da Khan på det tidspunkt havde siddet varetægtsfængslet i to måneder.

LTF spiller ifølge politiet en nøglerolle i den verserende bandekrig i København, som foreløbigt har ført til langt over 30 skyderier på åben gade siden begyndelsen af sommeren, og det er siden at Shuaib Khan senest blev løsladt fra fængslet i foråret, at LTF har ageret særdeles aggressivt.

Netop derfor holder politiet også ekstra øje med bandelederen nu, hvor han igen er på fri fod.

»Vi går aldrig ind og fortæller, hvad vi gør operativt, men han er en af mange medlemmer, som vi holder øje med, ligesom vi holder øje på gader og stræder og sørger for tryghed for borgerne,« siger ledende politiinspektør Poul Kjeldsen.

Sidst han blev løsladt optrappedes bandekonflikten, som LTF spiller en nøglerolle i. Hvad frygter I, vil ske, nu hvor han er på fri fod igen?

»Vi frygter sådan set ikke noget hverken den ene eller anden vej. Vi er nødt til at forholde os til, at det er dem, der bestemmer tid og sted for deres aggressive opførsel, og så sørger vi for at gøre alt, vi kan, for at der ikke sker noget,« siger Poul Kjeldsen og nævner, hvordan politiet som led i indsatsen blandt andet har etableret en mobil politistation, som flyttes rundt på Nørrebro alt efter behov, og hyppigt har patruljeringer med både motorcykler og almindelige patruljevogne samt helikopter i de områder, som banderne hærger.

Politiet lukker LTF-tilholdssted

Omtrent samtidig med løsladelsen af bandelederen Shuaib Khan meddelte Københavns Politi, at man har lukket et LTF-tilholdssted i Tingbjerg.

Det er sket »af hensyn til naboernes tryghed og sikkerhed«, lyder det i en pressemeddelelse. Politiet har konstateret, at LTF-medlemmer gentagne gange er truffet ved kælderlokalerne på adressen Ruten 14.

Lejeren af lokalet er ifølge politiet en person med en kendt relation til banden, og der er risiko for, at andre bandegrupperinger, som er i konflikt med LTF, vil foretage angreb mod adressen og bringe tilfældige mennesker i fare.

»Borgerne i København har krav på at kunne være trygge og sikre i deres nabolag. Vi vurderer, at det nu lukkede bandetilholdssted udgjorde en trussel med denne tryghed og sikkerhed. Derfor har vi, med loven i hånden, forbudt adgang til lokalerne,« siger politidirektør Anne Tønnes i politiets pressemeddelelse.

Berlingske har været i kontakt med en person fra LTF, som oplyser, at flere bandemedlemmer er på vej for at hente den nu løsladte Shuaib Khan. Vedkommende afviser at kommentere løsladelsen.