Landsret dømmer to mænd for hjemmerøveri mod 71-årig

Oprindeligt blev en tiltalt frifundet af byretten, men i landsretten er det gået anderledes.

Ankesag om fængselsdom til partistifter Rasmus Paludan indledes i Østre Landsret i København, mandag den 30. august 2021. Østre Landsret indleder ankesag, efter Rasmus Paludan ved Retten i Næstved blev idømt tre måneders fængsel, heraf én måned ubetinget, for blandt andet overtrædelse af den såkaldte racismeparagraf. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nu holder du din fucking kæft, ellers bliver du bundet!«

Den besked fik en 71-årig kvinde i Assens ifølge anklageskriftet, da hun i marts sidste år fik et uvelkomment besøg i sit hjem.

Onsdag har Østre Landsret afsagt dom over de to mænd, der var tiltalt for hjemmerøveri.

Den ene, Sebastian Skjoldborg Agerbeck, er blevet idømt en straf på fængsel i fem år og seks måneder. Den anden, Mikkel Inselmann Rodam, straffes med fængsel i fire år og ti måneder.

Afgørelsen er anderledes, end da byretten i december sidste år skulle vurdere beviserne.

Dengang kunne juridiske dommere og nævninger ikke blive enige. Stemmerne stod sådan, at Agerbeck blev frifundet. Det skyldtes tvivl om, hvorvidt han med tilstrækkelig sikkerhed var blevet udpeget som gerningsmand. Særligt vidnets beskrivelse af frisuren fik betydning for udfaldet.

Men under ankesagen er det altså gået anderledes.

Offeret blev vækket om natten. Hun blev truet og frarøvet blandt andet en guldhalskæde og andre smykker. Også haveredskaber, en bajonet og en støvsuger mistede hun under røveriet.

/ritzau/