Landsret: 31-årig skyldig i JP-terrorplaner

Landsretten stadfæster skyldsspørgsmål i sag om terrorplaner mod JP/Politikens Hus.

Østre Landsret er enig med Retten i Glostrup i, at den 31-årige Munir Awad er skyldig i terrorplaner mod Jyllands-Posten. Fredag har landsretten således fredag stadfæstet kendelsen fra byretten, der i sommer endte med at idømme ham og tre andre 12 års fængsel for terrorplanerne mod JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Denne afgørelse havde han anket til frifindelse.

Tre af de fire mænd blev anholdt 29. december 2010 i en lejlighed i Herlev, mens den sidste mand blev anholdt i Stockholm. Mændene i Herlev var kort forinden ankommet fra Sverige.

Forud for anholdelserne havde det svenske sikkerhedspoliti SÄPO og danske PET gennemført en omfattende efterforskning og overvågning af de mistænkte, da man vurderede, at de var i færd med at forberede et terrorangreb mod avisen på Rådhuspladsen, og at angrebet, der skulle være hævn for avisens Muhammed-tegninger, var nært forestående.

Ifølge anklageskriftet fra byretten havde mændene til hensigt »at dræbe et større antal personer«.

I forbindelse med anholdelserne i Herlev blev der gennemført ransagninger, hvor der blev beslaglagt plastic-strips, en pistol, en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition.

Strafudmålingen over Awad, der er libanesiskfødt svensk statsborger, er ventet tidligst i næste uge.